25 viipaletta
 

Valmistusaineet

200  g voita
2  dl sokeria
munaa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
2  tl vaniljasokeria
1  dl kermaa
2  rkl kaakaojauhetta
 

Tee näin:

 

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita uuni päälle 175 asteelle.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten munat yksitellen, sekoita.
Yhdistä kuivat aineet (paitsi kaakao). Laita kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää silloin tällöin kermaa.
Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen; Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
Paista kakku 175 asteessa vähän alle tunnin verran.
 

lillajulensdecember13%20058-normal.jpg.Pipsa