Whoopiet.JPG


14 kpl (isoja)

250 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
iso hyppysellinen suolaa
115 g pehmeää voita
150 g hienoasokeria
1 iso muna vatkattuna
1 tl vaniljauutetta
1,5 dl piimää
0,25 tl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
2 rkl vaaleanpunaisia sydänkoristeita

VANILJAKREEMITÄYTE

150 g suolatonta pehmeää voita
1 tl vaniljauutetta
4 rkl kuohukermaa
280 g tomusokeria siivilöitynä

KUORRUTE

150 g tomusokeria
1-2 rkl lämmintä vettä
muutama tippa punaista nestemäistä elintarvikeväriä
___________________________________________________

Lämmitä uuni 180 asteet. Levitä 2-3 uunipellille leivinpaperia. Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola.

Pane voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten piimä ja elintarvikeväri.
Hämmennä joukkoon  loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.

Pursota tai lusikoi 28 pyöreää taikinanokaretta uunipelleille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista esilämmitetyssä uunissa pellillinen kerrallaan 9-11 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä lastalla ritilälle jähmettymään täysin.

Täyte: Pane voi ja vaniljauute kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia vaaleaksi ja kermaiseksi. Vatkaa joukkoon kerma ja sitten vähitellen tomusokeri ja jatka vielä 2-3 minuuttia.

Kuorrute: Siivilöi tomusokeri kulhoon. Hämmennä vähitellen joukkoon sen verran vettä, että saat tasaista ja sakeaa kuorrutetta, joka tarttuu puulusikan selkään. Vatkaa joukkoon muutama tippa elintarvikeväriä, jotta kuorrute värjääntyy vaaleanpunaiseksi.

Levitä täytettä 14 pikkuleivän litteälle puolelle. Paina päälle loput pikkuleivät. Levitä kuorrutetta whoopie-pikkuleipien päälle ja koristele sydämillä. Anna kiinteytyä.

♥♥♥

Pipsa: Olin tuossa pari päivää sitten Sagalle, leivoimme silloin näitä ihania pikkuleipiä :) Ei ehkä tullut maailman kauneimpia, mutta silti tosi hyviä! :) Resepti ja kuva ovat suoraan Sagan blogista----->  http://so--creative.blogspot.fi/2014/08/ystavanpaiva-whoopie-piet.html 

♥: Pipsa