saab%20bl.a%20009.jpg
Monia mietityttää, mikä tekee blogista hyvän. Tähän postaukseen olen laatinut omasta mielestäni tärkeitä seikkoja :)

Aktiivisuus
Pidän blogeista, joissa on säännöllinen postausrytmi. En tarkoita sitä, että postauksia pitäisi kirjoittaa joka päivä, mutta ainakin muutaman kerran viikossa olisi omasta mielestäni kiva määrä ja mielenkiintoni pysyisi yllä. Mutta jos kirjoittaa liian monta postausta päivässä, niin niiden laatukin saattaa huonontua. Muista myös vastata kommenteihin ja kirjoittaa niitä toisillekin.

Ulkoasu
Silmäni lepää blogeissa, joissa ulkoasu on vaalea ja selkeä. Pidän sivustoista, joissa on kivat fontit, josta linkit löytää helposti ja joissa banneri on kiinnostava. Bannerissa voi olla kuva tai pelkkä teksti, kunhan sekin on selkeä.

Kuvat
Tämä liittyy hieman edelliseen. Itse haluan lukea blogia, jossa on hyvin otettuja kuvia. Kaikilla on oma tyyli valokuvata; toiset ottavat erittäin vaaleita kuvia, toiset sellaisia joissa on enemmän kontrasteja. Molemmat ovat yhtä hyviä, kunhan ne ovat laadukkaita. En kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi ottaa kuvia pelkällä puhelimella tai digikameralla järjestelmäkameran sijaan, sillä niilläkin voi oppimalla saada ottetua oikein hienoja kuvia! :) Myös kuvien sama koko jokaisessa postauksessa antaa siistimmän vaikutelman.

Teksti
 Minulla ei ole sinänsä väliä, mistä kirjoittaa, kunhan kirjoittaa hyvin ja sujuvasti. Oikeinkirjoitettua tekstiä on mukavampi lukea kuin sellaista, jossa on paljon kielioppivirheitä. Äidinkieleni on ruotsi, ja siksi minulla saattaa joskus olla pieniä kielioppivirheitä, mutta yritän kuitenkin parhaani! :)

Hyvä mieli
Bloggaajilla on tapana tuoda arjen hyvät puolet esille, joidenkin mielestä se on mukavaa ja toisten mielestä ärsyttävää. Itse kirjoitan niin, että postauksen jälkeen minulle jää hyvä mieli. Hyvä mieli ja positiivisuus on myös muutenkin tärkeää - jos blogiisi ei heti tule lukijoita / kävijöitä, pysy kärsivällisenä! Kunhan itse kirjoitat blogia jostain joka innostaa sinua jatkamaan sen pitämistä, niin se on se tärkein asia. Jos ei muita lukijoita tule, ole onnellinen siitä yhdestä tai kahdesta kävijästä, tai sitten siitä 300 tai 3000 kävijästä. Jokainen heistä on kiinnostunut sinun blogistasi, olkoon se vaikka sitten sinä itse joka käyt lukemassa omaa blogiasi. Pidä aina positiivinen asenne kaikkeen niin kyllä kaikki onnistuu loppujen lopuksi ♥

♥: Pipsa