n%C3%A5go%20saker%20015.jpg
Tästä tulikin ihan nätti, vaikka itse sanonkin! :D
junib%C3%B6rjan%20007.jpg
Tarvikkeita et tarvitse saksia, liimaa, wc-paperin (tai talouspaperin-) hylsyä, vetoketjua ja kankaita enempää. Kangas voi myös olla esimerkiksi vahakangasta tai paperimaista, riippuen mihin käyttöön penaali tulee. Muista myös, että vetoketjun tulee sopia hylsyyn. Ja jos sitä WC- tai talouspaperia vielä on jäljellä, niin voit varmuuden vuoksi ottaa sitäkin tähän! :D
junib%C3%B6rjan%20009.jpg
1) Aloita leikkaamalla viiva hylsyyn, jotta saat avattua sen. (katso kuvaa)
2) Laita liimaa muodostuneille reunille vetoketjua varten.junib%C3%B6rjan%20010.jpg

3) Aseta vetoketju paikoilleen. Jos liimaa pääsee vetoketjulle (kuten kuvassa), sen voi pyyhkiä pois ihan vain sillä WC-paperilla, jonka ehkä otit mukaan :)
junib%C3%B6rjan%20014.jpg
4) Leikkaa kankaasta kaksi palaa hylsyn molemmille puolille. Varmista, että ne ovat suurempia kuin hylsyn aukot. Liimaa ne tämän jälkeen kiinni. Muista leikata vetoketjulle "aukko"!
junib%C3%B6rjan%20015.jpg
5) Silmämittaa (tai jos oikein haluat, niin voit tietenkin mitata ihan mittanauhallikin ;) hylsyn ympärys ja leveys, ja leikkaa sen mukaan sopiva kangaspala. Muista, että sinun tulee vielä kääntää reunat (ja liimata ne halutessasi paikoilleen) jotta ulkonäöstä tulee siistimpi. Voit ennen liimaamista vielä tarkistaa, miltä kangaspala tulee näyttämään hylsyn päällä. 
junib%C3%B6rjan%20021.jpg
6) Liimaa kangaspala kiinni, anna kuivua ja valmista! :)

Sain siis jokunen päivä sitten päähänpiston, että nyt haluan tehdä penaalin! Mutta jotenkin en vain jaksanut nostaa esille ompelukonettani, joten päätin kokeilla tehdä sen ilman ompelua. Meillä sattuikin juuri loppumaan WC-paperi, joten päätin ottaa hylsyn talteen ja tehdä sen mukaan pienen penaalin. Pelkäsin, että minulla ei olisi sopivan kokoista vetoketjua, mutta sattuikin sitten olemaan! :) 

Eivät nämä ole ehkä yhtä kauniita kuin kaupan penaalit tai sellaiset jotka ommellaan koneella, mutta kuitenkin näistä tuli ihan pirtsakan näköiset, ilman hirveän suurta vaivannäköä! :'D Näihin tarvitsi vain puolisen tuntia aikaa, hieman luovuutta ja vähän kekseliäisyyttä. Ei sen enempää.

♥: Pipsa