frisyrer%200011.jpg

Nuttura kierteillä
Tähän tarvitset vain omia sormiasi ja pinnejä.


Erottele hiuksesi noin kuuteen (6) osaan. Ota yksi suortuva ja kierrä se etu- ja keskisormesi ympärille, ja vedä sitten varovasti sormesi pois kierteestä. Kiinnitä se pinneillä päähän. Toista kaikilla suortuvilla niin, että hiuksiin muodostuu nutturamainen muoto (niin kuin kuvassa).

frisyrer%200022.jpg

Ponnarinuttura
Tähän tarvitset pampulan ja 1-2 pinniä. 


Tee ensin tavallinen ponnari noin korvien korkeudelle, ja vedä se sitten hieman löysemmäksi. Tee sormiesi avulla pään ja pampulan väliselle hiusalueelle "reikä". Työnnä poninhäntä reiän läpi ylhäältä alas. Toista kunnes siitä muodostuu nuttura, ja piilota sitten hiusten latvat pinneillä kiinni.
frisyrer%200033.jpg

​Variaatio ponnarinutturasta

Tarvitset pampulan ja 1-2 pinniä

Tee samoin kuten edellisessä kampauksessa. Sitten kun on muodostunut nuttura, vedä sitä leveämmäksi niin, että se peittää koko kierteen (katso kuvaa). Vetäminen tekee myös nutturasta tuuheamman näköisen.

♥♥

 Kun olen kotona saatan joskus kehitellä sattumalta ihan kivan näköisiä kampauksia (kun taas toisinaan ne näyttävät aivan...kamalilta). Näitä kampauksia tehdessäni en edes tarvinnut katsoa peiliin, ja silti olen tällainen tavallinen amatööri. Tämä tarkoittaa siis sitä, että nämä ovat erittäin helppoja tehdä. Jotta ne kestäisivät paremmin, kannattaa suihkauttaa hieman hiuskiinnettä valmiiseen kampaukseen, tai sitten laittaa muotoilugeeliä hiuksiin ja kuivata ne ennen kampauksen tekoa. Kuvissa en tehnyt niin, sillä olin vain kotona enkä ollut menossa juhliin ;)

Ainahan väitetään, että ainoastaan naiset (ja miksei miehetkin) joilla on tosi pitkät hiukset pystyvät tekemään tuollaisia kampauksia. Pyh! sanon minä. Itselläni on keskipitkät hiukset, mutta silti onnistun tekemään kaiken maailman nutturoita. Ja olen nähnyt, kuinka lyhythiuksisetkin saavat aikaan aivan upeita kampauksia! Eli kaikki on vain kiinni keskittymisestä ja omasta tahdosta. Ei muuta kuin kokeilemaan noita kampauksia! :)

♥: Pipsa